Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Το παρακάτω είναι πάντα επίκαιρο και σίγουρα μπορεί να ειπωθεί και για τα τεκταινόμενα αυτές τις μέρες με τους φορτηγατζήδες και όλους τους εις -ήδες।

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία।"
Ισοκράτης (436 π।Χ-338 π.Χ. )

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ισοκράτης, Κώστα μου, τα έλεγε αυτά για τη δική τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτά δεν έχουν εφαρμογή στη δική μας "ανώτερη" μορφή πολιτεύματος, όπου ονομάζουμε δημοκρατία την άλλοτε ψευτο-φιλελεύθερη και άλλοτε τυρανική ολιγαρχία με προστατευόμενο όνομα προέλευσης (από την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ = ακατάσχετη ΕΝΤΡΟΠΙΑ).
Εμείς και "Κομματική Πειθαρχία" (επ' απειλή διαγραφής) διαθέτουμε για τους ψηφισμένους εκπροσώπους του Λαού,
και διάκριση των εξουσιών: μη ξεχνάς την "ανεξαρτησία" της Νομοθετικής (Κοινοβούλιο) και Δικαστικής από την Εκτελεστική (Κυβέρνηση),
και ψηφοδέλτια ΛΙΣΤΕΣ όπου οι καταλληλότεροι των Ελλήνων μπορούν να περιλαμβάνονται ως υποψήφιοι για τις εκλογές (αχ βρε Καστοριάδη μακαρίτη, τί ήταν αυτά που έλεγες για "Άνοδο της Ασημαντότητας";).
Να αδιαφορήσουμε;
Είτε ναι, είτε όχι,
τα πράγματα θα πάρουν τη δική τους τροπή(γιατί η ΕΝΤΡΟΠΙΑ πάντα εκδικείται, θυμάσαι το Δεύτερο Αξίωμα της Θερμοδυναμικής - τελικά ευτυχώς & δυστυχώς και Κοινωνιοδυναμικής; Όταν πας να δημιουργήσεις [Νέα] Τάξη, αυτομάτως αυξάνεται η ΑΤΑΞΙΑ (με βεβαίως απρόβλεπτες αρχή, πορεία, τέλος και συνέπειες).
Και τότε "αλίμονο όποιον τον βρουν [οι Τούρκοι] ξαρμάτωτο" κατά την ρήση του Παπαμιχαήλ-Παπαφλέσσα από τη γνωστή ταινία :-)
Τελικά θα γελάσουμε πολύ και θα κλάψουμε ακόμη περισσότερο.